11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 19, 2024

Искат 1.2 млн. лева за разчистването на 6000 куб. метра боклук от гробището в Тополи

Най-четени

Още публикации

Сумата от 1.2 млн. лева иска общинското дружество „Обреди“ от бюджета за 2024 за разчистването на над 6000 куб. м. битов смесен отпадък, генериран от гробището в село Тополи. Това става ясно от дневния ред на престоящо заседание на комисията по собственост и стопанство към Общински съвет,.

На 13 септември 2023 е извършена проверка и е написано предписание от органите на РЗИ – Варна за премахването на натрупани отпадъци в гробищния парк. Срокът за предприемане на мерки е до края на юни 2024 година.

Инспекторите са констатирали, че краят на парка не е ограден и има струпани множество разнообразни отпадъци – чаши, дрехи, камъни, бутилки и други. Между гробищните места за покойници имало осигурени съдове за отпадъци, които са препълнени. Освен това имало следи за запалени и изгорени отпадъци, имало и бутилки, части от храсти, клони от високи дървета, хартии и други.

Източник: moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации