21.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Над 300 забавени преписки са откриха в Община Варна

Най-четени

Още публикации

Намерили сме като нов екип в общината над 300 забавени преписки, някои от които с просрочие от над 4 години, които са преписки за прекратяване на съсобственост между частни лица и Община Варна.“ Това каза заместник-кметът по правните въпроси на Община Варна Диан Иванов по време на първата си приемна вчера. 


По думите на гражданите и на заместник-кмета това забавяне е грубо нарушение на закона, за което трябва да се търси отговорност. Блокират се инвестиционните намерения на собствениците и въвеждането в експлоатация на обектите, сигнализираха гражданите. Според заместник-кмета Диан Иванов през последните два месеца администрацията е извадила от чекмеджетата 300 забавени преписки и ги е придвижила. Всички подобни случаи ще бъдат заложени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2024 г. Следва програмата да бъде внесена за гласуване в Общинския съвет заедно с бюджета за тази година, тъй като ОбС е принципал по отношение на собствеността. По време на своята приемна Иванов увери гражданите, че амбицията на Общината е да ликвидира всички случаи на нежелана съсобственост. Следващата приемна за граждани на заместник-кмета Диан Иванов е 29 януари. Телефонът за записване за приемната му е 052 820 231.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации