13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Сигнал на варненци: Формално ремонтирана улица, а реално асфалтирана отсечка от 15-20 метра

Най-четени

Още публикации

Прилагането на уличната регулация във вилните зони е голямо предизвикателство за общината, но с новия екип сме твърдо решени по отношение на благоустройството на Варна законите вече да се спазват стриктно„, каза Диан Иванов по повод сигнали на граждани за нарушения и забавяния на отчуждителни процедури, непроходими улици и такива градоустройствени процеси, при които е невъзможно да се прилага уличната регулация.


С такива проблеми беше запознат от граждани от кв. „Бриз“ заместник-кметът Иванов. Хората сигнализираха за лошото състояние на улица „Максим Караденев“, която, по думите им, преди година е била формално уж ремонтирана, а реално е асфалтирана отсечка от едва 15-20 м. 


Според Диан Иванов основният проблем с новите жилищни квартали са забавени отчуждителни процедури. Те са заложени за срок от 10 години след въвеждането на Подробен устройствен план за съответния район. Ако този срок е изтекъл, то съответната районна администрация трябва да процедира нов ПУП, за да започне отчуждаването в полза на Общината. В противен случай уличната регулация не може да се приложи, не могат да се извършват основни улични ремонти, нито да се изграждат тротоари за пешеходци. Такъв е и случаят с кв. „Бриз“ и ул. „Максим Караденев“, където могат да се правят само частични ремонти, т.е. временно да се запълват дупките. 


По думите на Диан Иванов, това е една от най-тежките задачи пред новия екип на кмета Благомир Коцев. Иванов нареди проверка дали въпросната улица е заложена в програмата за ремонтите за 2024 г. и ако не е, да се процедира нов ПУП и нов процес по  отчуждаване. 

Следващата приемна за граждани на заместник-кмета Диан Иванов е 29 януари. Телефонът за записване за приемната му е 052 820 231.

Снимката е илюстративна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации