11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, март 1, 2024

Още един качи клип как кара с 260 км/ч

Най-четени

Още публикации

Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че шофира с 260 км/ч на Околовръстното в София. От Нова тв са се опитали да се свържат с него. Отговор няма. Мъжът си е изтрил клиповете тази нощ.

Запитване по този казус има и в МВР, отговор още няма. Няма отговор и на запитването какво наказание ще получи „Мис силикон“.

„Много трудно се доказва скорост без техническо средство. На базата на клипове и един скоростомер, този човек не може да бъде санкциониран“, заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му законодателството допуска друг вид разследване, което може да се проведе.

„Става въпрос за член 325, ал. 3 от НК, който казва, че когато имаш хулиганска проява, извършена с моторно превозно средство, носиш наказателна отговорност до 3 години. Този клип категорично е хулиганска проява. Прокуратурата има повод да се самосезира и да започне едно разследване“, каза Владимир Тодоров. Той обясни, че в случая трябва да се възложи видеотехническа експертиза.

Сигурен съм, че в тунела на „Люлин“ има и камери, които могат да се използват като доказателство кой е управлявал автомобила“, обясни Тодоров. „Прокуратурата трябва да се самосезира, да възложи разследване, да назначи експерти, да изиска видеокадрите“, обясни Тодоров.

Коментар за неразумното шофиране направи и Мариела Николова, майка на загиналия в катастрофа музикант Николай Николов.

„Говорим за случай, в който явно този шофьор не за първи път кара с тази скорост. Явно му носи радост, иска да сподели, да се покаже в обществото“, коментира Мариела Николова.

„Какво става обаче с шофьорите, доказано причинили смърт на пътя? В нашия случай има условна присъда, за която костваше 4 години и половина. Турски шофьор на автовоз. Той влиза и излиза 52 пъти от нашата страна, упражнява свободно професията си. Когато е задържан на границата на 52-ия път, сравнително бързо се дава ход на дело, като вече призован, вече обвиняем. По съвсем кратки процедури, признаване на вина, използване на вратички, които дават на съдията право за по-малко от половин час да се произнесе, че той е условно осъден 3 години, с 5 години изпитателен срок. След 2 часа този турски гражданин напуска страната. Сега го няма, още по-неоткриваем е. Дори неговият адвокат няма връзка с него“, разказа Мариела Николова.

Кадър: Нова тв

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации