20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Пътуваща библиотека: Велорикша ще разнасят книги из Варна

Най-четени

Още публикации

Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ вече ще обслужва читатели и с велорикша. Това съобщи директорката Радка Калчева. Идеята бе почерпена след посещение в Швеция по проект за обмяна на опит по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия в сферата на неформалното образование за възрастни.

Велорикшата вече е закупена и дейността й ще започне тази пролет, уточни директорката. Тя ще доставя книги до читателите във варненските квартали.

По проекта за обмяна на опит през тази година предстоят две визити, съобщи Калчева. Планира се посещение на варненския екип през ранната есен в Нидерландия, където библиотечната система е много отворена и модерна, каза тя. През септември във Варна за седмица ще гостуват шестима представители на библиотеката от полския град Люблин. 

Стараем се да опознаваме просветни средища от различни държави, тъй като от по-далечните излизат идеи за развитие, а от по-близките до нас черпим опит за модифициране на услуги, които вече предлагаме, обясни Калчева. Тя смята, че колегите им също има много какво да научат от Варненската библиотека. „Ние сме доста напред както в предлагането на електронни услуги, така и с програмите за деца и възрастни и с културния си и събитиен календар“, посочи тя. 


Тази година продължава програмата „Пътуваща детска библиотека“, чрез която куфарчета с книги отиват до детските градини. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации