27.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, юли 24, 2024

Около 2,2 млн. лв. за две години ще бъдат вложени в АГ-болницата във Варна

Най-четени

Още публикации

Около 2,2 милиона лева ще бъдат вложени в АГ-болницата във Варна в периода 2024-2026 година. Още през тази година държавата отпусна 220 000 лева за подготовка на проектите за ремонтните дейности. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев по време на първата си среща с директора на Специализираната болница по акушерство и гинекология и активно лечение /СБГАЛ/ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ проф. Емил Ковачев. На срещата присъства и заместник-кметът по здравеопазването и социалните въпроси Снежана Апостолова, както и регионалният координатор на Фондация „Искам бебе“ във Варна Валентина Иванова. 


И през тази година Община Варна е заложила средства за инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми. Сумата е в размер на 391 000 лева. 


Варна е първенец в страната по родени бебето по общинската инвитро програма. През 2023 година са проплакали 43 бебета, а от началото на програмата през 2015 година до сега – 200, стана ясно по време на срещата. 


Снежана Апостолова съобщи, че Община Варна работи с АГ болницата по няколко профилактични програми, безплатни за жителите на града. Едната от тях е за профилактика на женското здраве, а другата за изследване на яйчниковия резерв на жени. 


Директорът на болницата д-р Ковачев припомни, че има взето решение да се изгради специализиран АГ-кабинет в болницата, съвместно с фондация „Искам бебе“ и със съдействието на Община Варна. В него ще се консултират двойки  с репродуктивни проблеми. Той каза още, че съвместно с Община Варна трябва да се търсят варианти за финансиране на лечебното заведение. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации