32.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 14, 2024

Споразумение с прокуратурата направиха двама варненци, карали с фалшиви книжки

Най-четени

Още публикации

Съдът одобри споразумения, с които двама мъже, съответно на 46 г. и на 32 г., се признават за виновни в съзнателно ползване на преправен официален документ – свидетелства за управление на моторно превозно средство. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

46-годишният български гражданин пред служител на администрация в Република Полша съзнателно се ползвал от преправен официален документ – шофьорска книжка, издадена от МВР-Варна на името на друго лице, като била променена годината на издаване и придаден вид, че е на името на подсъдимия. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност. 

В другия случай, 32-годишен мъж пред служител на Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Варна съзнателно се ползвал от неистински официален документ – британско свидетелство за управление на МПС, на което е придаден вид, че е издадено на името на подсъдимия.

Съгласно параметрите на одобрените от Районен съд – Варна споразумения, на двамата подсъдими бяха наложени условни наказания по 4 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок. Направените разноски по делата се поемат от подсъдимите. Съдебните актове са окончателни.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации