35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Домашен арест за варненец, разпространявал порнографски клипове на деца

Най-четени

Още публикации

Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение на обвиняем за съхранение и разпространение на порнографски материали. За създаването им 34-годишният Огнян С. използвал лица ненавършили пълнолетие, като склонявал малолетни лица за заснемане на такива материали. Първоинстанционният Варненски районен съд е определил спрямо Огнян С. мярка за неотклонение „задържане под стража“, която бе обжалвана пред горната инстанция.

34-годишният мъж е бил задържан при специализирана операция на ГДБОП във Варна. Огнян С. установявал контакт с непълнолетните през различни социални мрежи чрез електронни съобщения. Разследващите установили, че по този начин той склонил момиче, ненавършило 14-годишна възраст, да участва в създаването на видео материали със сексуално съдържание.

При извършените претърсвания, са намерени и иззети електронни устройства и носители на информация, съдържащи именно такива файлове в графичен и видеоформат.

След като се запозна със събраните материали по делото, Варненският окръжен съд намери, че е налице обосновано подозрение Огнян С. да има отношение към повдигнатите обвинения. По отношение на останалите предпоставки, в частност опасността същия да се укрие, както и първата инстанция, така и въззивната, не счита че има данни по делото, които да обосноват подобна опасност. Същият е уседнал, има постоянен адрес, работи и според съда, липсва риск същият да се укрие или да се отклони от наказателно преследване. По отношение на втората предпоставка, а именно опасността от извършване на престъпление, съдебният състав отчете, че Огнян С. е неосъждан, липсват данни да е личност с висока степен на обществена опасност. Въпреки крайно нелицеприятния предмет на посегателство, който е фиксиран по делото, съдът счита, че и друга мярка за неотклонение би могла да осигури участието му в наказателното производство, каквато е целта на мерките за неотклонение. Според състава на Окръжен съд – Варна, такава е втората по тежест –  „домашен арест“, която да бъде контролирана с електронно наблюдение. Поради изложените съображения, съдът измени мярката на Огнян С. от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации