22.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Хиновски: При драстично повишение сметки за ток пишете жалби до КЕВР

Най-четени

Още публикации

Няма логика потребителите да получават двойни сметки за ток за януари. Ако те получат такива, най-добре е да изпратят жалба до КЕВР, която проверява и санкционира. Това коментира по bTV енергийния експерт Иван Хиновски.

Той посъветва потребителите сами да си направят изчисление по данните от фактурата и ако открият драстична разлика, да сезират енергийния регулатор.

Хиновски коментира, че случаите на двойни сметки за ток, за които се съобщава напоследък в медиите, могат да се дължат на повредени уреди за измерване или на кражби. Той изрази увереност, че това са единични случаи.

При падането на температурите с 1 градус, потреблението на ток за отопление се увеличава с 10%, това обясни експертът. Този принцип се отнася и за парното.

Иван Хиновски коментира и вноса на ток в България от газовите централи в Гърция и ветрогеноратори в Румъния. Той е на мнение, че това е в полза на потребителите. През пролетта България няма да внася ток, а ще изнася, успокои Хиновски.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации