35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Община Варна е готова да довърши физкултурния салон в СУ „Найден Геров“

Най-четени

Още публикации

Може да се търси решение на казуса с недовършения физкултурен салон на VII СУ „Найден Геров“. Водим разговори с Министерството на спорта, фирмата изпълнител е готова да сключим тристранно споразумение между Община Варна, тях и Министерството, за да решим заварения казус с недовършения ремонт.

Това съобщи на заседание на ресорната комисия в Общинския съвет днес Диан Иванов, заместник-кмет по правните въпроси и собствеността.

Иванов посочи, че въпросът е от голям публичен интерес, а Общината в лицето на новото ръководство иска да реши казуса веднъж завинаги.

Общината е собственик на земята, Министерството на спорта е обявило ЗОП за строителството, но не е собственик – няма вещно право на строеж. Тоест, не е нужно Общината да чака насроченото за 12 март дело между Министерството и строителя и може да действа, поясни той на изказване на общински съветник, че се чака делото.

Могат да се търсят решения, има желание за споразумение, говорим и с Министерството в търсене на правно издържана форма, така че да се спази законът, но и бързо да се реши въпросът, стана ясно от думите Иванов.

Общинският съвет гласува предложение за осигуряване на финансиране и изготвяне на нова количествено-стойностна сметка за довършването на ремонта.

Снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации