17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Задържаха българин, разследван в Германия за трафик на мигранти

Най-четени

Още публикации

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишния Ахмед А., обявен за международно издирване от съдебните власти в Германия. Мъжът ще остане в ареста до началото на същинското производство по неговата екстрадиция.

Ахмед А. е обявен за международно издирване от Районен съд – Траунщайн, въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА), издадена на 07.12.2023 година. В Германия лицето се разследва за 6 престъпления, извършени на територията на искащата държава. В ЕЗА, германските власти посочват, че Ахмед А. се издирва за трафик на мигранти, като деянията са извършени в периода април-юни 2023 година. Според обвинението, той действал като организатор на прекарването през граница на 74 лица, които да се установят незаконно в Германия.

Наказанията за престъпленията, за които се издирва българинът във ФРГ са от 3 до 10 години „лишаване от свобода“, като са наказуеми и според българското законодателство.

След преценка на материалите по делото и като съобрази  становищата на страните, Варненският окръжен съд прие, че Европейската заповед за арест отговаря на формалните законови изисквания. С оглед обезпечаване на присъствието на 29-годишния Ахмед А. в предстоящото производство по екстрадиция, съдът прецени, че спрямо него следва да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда може да бъде обжалвано.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации