18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Феновете на Спартак Варна с обръщение към Павлин Николов

Най-четени

Още публикации

Днес феновете на Спартак Варна публикуваха свое обръщение към спонсора и председател на клуба Павлин Николов. Това се случва след обща среща, на която са присъствали стотина от най-изявените привърженици на клуба.

Ето какво написаха соколите от фен страницата на Трибуна Соколъ във фейсбук:

„Обща позиция на привържениците на Спартак Варна, представлявани от СНЦ Трибуна Соколъ до г-н Павлин Николов, основен спонсор на ФК Спартак Варна.

Уважаеми господин Николов,
Ние, верните фенове на Спартак, благодарим и изказваме уважение за Вашата подкрепа в издържката на любимия Клуб. Доверяваме Ви се, че сте приел каузата Спартак като лична, както и хилядите фенове на отбора.

За успеха на отбора е важно взаимното уважение и признание на приносите и притесненията както на Вас, така и на нас, феновете.

Ние всички не трябва да допускаме напрежение като това от последните дни, защото това вреди на клуба и неговия имидж.
Припомняме, че нееднократно е споменавана форма на общуване между ръководството и привържениците, но за съжаление в момента няма ефективен способ на комуникация и това води до разпространение на слухове и спекулации от единици лица. От наша страна предлагаме да излъчим представител/и, с които ръководството да общуват периодично, за да могат те след това да разясняват ситуацията на привържениците, както и да ви споделят за възникнали притеснения. Според нас, това ще бъде важна крачка към засилване на взаимното доверие.

Общуването със “шепа хора” през позиции от официалните канали показва, че има нужда за ясно идентифициране на един канал за комуникация между ръководството и привържениците, за да се избягват подобни ситуации. Ние имаме готовност да излъчим конкретни лица, които да имат легитимност сред нашата общност и да общуват с привържениците.

Вие сте разполагал винаги със свобода при определяне на кадровата политика на клуба, като ние не сме оказвали натиск и не сме пречили на работата на клуба. Припомняме, че при пълно наше съгласие извършихте промени в състава на Сдружението, предоставяйки Ви спокойствие за работа и включване на избрани от Вас лица в управителния орган на Сдружението.

Все пак има личности, които преди вашето пристигане са се доказали като вредни за отбора, а появилите се информации за тяхното евентуално назначаване, няма как да не ни притесняват. И ние запазваме правото си да изразим позиция, включително и чрез легитимни форми на протест, ако се налага.

Целим прозрачност и отворен диалог относно важните решения, които се вземат в клуба, без това да остава впечатление, че желаем да се намесваме в управлението. На нас ни се е налагало да влизаме в тази роля, но не по собствено желание, а за да спасяваме клуба.

Спартак е кауза, предавана от поколение на поколение и за нас винаги е било и ще бъде така. Вярваме, че мислим в една посока, а именно благоденствието на нашия клуб.
Само Спартак Варна и винаги верни!“

Обръщението на феновете идва ден след като Павлин Николов използва официалната страница на Спартак Варна да изрази позиция.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации