20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

Ще има ли режим на тока?

Най-четени

Още публикации

Докарахме се до там, че да купуваме електроенергия от съседите. Това заяви пред БНТ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Режим на тока не е абсурдна ситуация, според него. По думите му не се знае докъде ще стигне енергетиката.

Доходите са толкова назад, че ни трябват години растеж. В България все повече ще имаме дефицит на работници, прогнозира той. Вносът на работници не е довел до добър край, според Манолов. В ИТ сектора са заети около 10000 души и не е това секторът, който дърпа доходите напред.

Трябва да достигнем средноевропейските доходи, иска още Димитър Манолов. В България не сме любители на финансовата дисциплина, подчерта синдикалистът.

Държавният бюджет трябва да подкрепя предприятия като тези за градски транспорт, по думите му. Всички тези предприятия имат проблем с финансирането от държавния бюджет, каза Димитър Манолов. Тези дружества изпълняват и социална функция.

Източник: БНТ

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации