10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Настниха в дом за бездомни чужденец, който нощуваше на пейки във Варна

Най-четени

Още публикации

В Комплекса за социални услуги за бездомни лица и семейства на Ул. „Петко Стайнов“ 7, в кв. „Победа“ вече е настанен немският гражданин, за когото сигнализираха граждани в социалните мрежи.

От сигнала със снимките, разпространени в социалните мрежи преди малко повече от 2 часа, ставаше ясно, че пред бл. 22 на бул. „Христо Ботев“ място за нощуване под маса с пейки в градинката си е обособил мъж, които не говори български език. Гражданите са алармирали в социалните мрежи.

За сигнала бе информирана заместник-кметът по социални дейности Снежана Апостолова. С органите на МВР и Комплекса за социални услуги за бездомни лица своевременно бяха предприети действия по придружаване на човека до кризисния център. Установи се, че е гражданин на Германия с документи за самоличност. Мъжът е роден през 1951 г. и в момента се установява целта на пребиваването му във Варна и причините да е без подслон.

След установяването на самоличността му, мъжът беше отведен в Кризисния център и настанен на топло. Осигурена му е храна и подслон до предприемането на административни действия по връщането му в Германия, каквото е неговото желание. Осъществява се комуникация с посолството.

По-рано през деня в кризисния център е настанена и украинска гражданка, която е пристигнала през нощта във Варна и е подала сигнал в МВР, че е била ограбена. Жената е отведена в центъра от органите на реда и са предприети действия да й се осигурят подслон и храна, тъй като след обира не разполага с никакви средства.

Няма да оставим хора да бедстват, особено сега, когато температурите падат и заваля сняг. Поддържаме връзка и със заместник-кметовете Павел Попов и Снежана Апостолова, каза директорът на центъра Марко Марков, който заедно с дежурния са на място в приюта.

Имаме готовност да сложим допълнителна легла, защото капацитетът на центъра е 100 души, а в приюта вече са настанени 104-ма нуждаещи се. Наредил съм никой да не бъде връщан и да ме държат в течение чрез 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации