16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Ще се предприемат временни мерки по обезопасяване на Крайбрежната алея във Варна

Най-четени

Още публикации

Община Варна ще предприеме временни мерки по обезопасяване на алеята преди летния сезон, но това няма да реши проблема трайно, поясни Коцев.

Освен по брега на Черно море, подобни проблеми има и покрай поречието на река Дунав. Трябва да наваксаме изоставане, което се е натрупало пред последните повече от 30 години, заяви и премиерът Денков.

По думите му, с кмета Благомир Коцев са обсъждали започването на подготовка за проекти, като същевременно ще се търсят източници на финансиране, както европейски, така и национални. Това е доста дългосрочна задача, но трябва да се справим с нея, каза още акад. Денков.

По-рано днес при посещението си във Варна, министър-председателят и кметът участваха в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) за подготовка на водолазите и формированията на ВМС, ВВС и силите за специални операции на Българската армия. Събитието се проведе във Висшето военноморско училище „Н. Вапцаров“ в присъствието и на министъра на отбраната Тодор Тагарев, където силите за сигурност демонстрираха спасителни операции по вода.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации