8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

12 кг хероин в пожарогасители откриха митничари (видео)

Най-четени

Още публикации

Хероин за 2 329 008 лева  откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 21.01.2024 г. пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Нидерландия. Превозното средство с водач – турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка. При сканиране с рентгенова апаратура са установени несъответствия в плътността на два пожарогасителя, намиращи се в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето. В хода на физическата проверка във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 12.030 кг на стойност 2 329 008 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации