11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Победител в състезанието с медалистите на МГ – Варна стана отборът на зам. кмета по образованието във Варна

Най-четени

Още публикации

Благодаря за подкрепата на учениците от отбор „Искам“, без тях нямаше да мога да се справя с тези задачи. Това коментира кметът Благомир Коцев в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, където днес заедно с премиера акад. Николай Денков и заместник-кмета по образованието Павел Попов решаваха заедно математически задачи.

Отборът на кмета Благомир Коцев се справи със задачите, благодарение на усилията на учениците, като се класира с 21 точки на трето място в състезанието.

На второ място с една точка под максималния брой се класира отбор „Знам“ с участието на премиера акад. Денков. Учениците решаваха сложни казуси, свързани с математика, информатика и физика. В отбора на премиера по жребий се падна и Дамян Накев, който неотдавна се върна като победител от международното състезание в  Малайзия.

Победител с максималния брой точки беше отборът „Мога“, в който участваше заместник-кметът по образование и култура Павел Попов. Учениците и той решиха отлично задачите и спечелиха първото място. В неговия отбор беше една от ученичките, които преди дни се върнаха от състезанието в Пекин със златен и бронзов медал по астрономия.

В отборите бяха медалисти, отличници и олимпийски шампиони по трите дисциплини от престижни международни състезания с медали и отличия. Задачите на отборите бяха поставени от преподавателите от училището, а други бяха самите шампиони и медалисти от различни състезания.

Кметът Благомир Коцев напомни, че за новата сграда на Математическата гимназия вече е възложено проектиране за около 680 хиляди лева, а само за тази година средствата за строителство, които са осигурени, са близо 9 млн. лв.

Състезанието беше част от посещението на премиера акад. Николай Денков и кмета на Варна Благомир Коцев на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Министър-председателят разгледа STEAM центъра по природни науки, изследвания и иновации и се срещна с олимпийски и национални шампиони по математика.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации