9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Рестартират строителството на АМ “Хемус”

Най-четени

Още публикации

Възобновява се строителството на забавените две години недовършени лотове на АМ „Хемус“. Дейностите ще бъдат извършвани планово в подходящи времеви интервали.

Предвидени са основни ремонти  на 80 км пътни участъци от Дюлински и Айтоски проходи, които са в напреднал етап, уточни председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов.

Стартирането на два нови проекта за скоростни пътища в региона също е приоритетите през настоящата година, подчерта министър Цеков. Едната скоростна отсечка ще свърже Варна и Дуранкулак, а другата е от Морската столица през Добрич към Силистра. Планирано е първо да бъде възложено разработването на проект с инженерно-геоложки проучвания. Финансирането на проектите ще бъде осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предвидено е да бъдат инвестирани над 130 милиона лева във ВиК-сектора във Варненска област до края на 2026 г., заяви на срещата изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД инж. Лозко Лозев. Инвестирането на средства ще стане на две фази, в това число и средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

Министър Цеков обеща да се инициира обследване и проучване на свлачищата във Варненски регион с цел да се предприемат адекватни мерки и да се пристъпи към изготвяне на мащабен план за брегоукрепване. Министърът обяви още, че над 500 милиона лева ще бъдат инвестирани в област Варна през следващите години.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации