11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, март 1, 2024

Телефонни измамници измъкнаха 30 000 лв.

Най-четени

Още публикации

Четири телефонни измами за общо около 30 000 лв. са регистрирани в Пловдив през последните 3 седмици. В периода от 8 до 23 януари са били получени по два сигнала в Първо и Пето районно управление, като жертвите на престъпленията са над 75-годишни пловдивчани, съобщиха от полицията.

Приложените измамни сценарии за искане на пари са били свързани със спешна операция на близък, освобождаване от наказание на предизвикал катастрофа със загинало дете шофьор и за получаване на куриерска пратка.

Заради ръста в телефонните измами от областната дирекция на МВР апелират гражданите да бъдат бдителни, за да не попаднат в подобни престъпни схеми. Анализът на експертите от Криминална полиция сочи, че обажданията постъпват предимно на стационарните телефони на възрастни хора. При разговорите измамниците успяват да получат допълнителна информация за събеседника си, а впоследствие прилагат различни сценарии, но винаги се искат спешно пари. Ето защо е необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им обясняват как случайно могат да станат жертви.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации