17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Завещанието на бившия варненски кмет : 700 задържани преписки в Община Варна, 700 съдби чакащи решение

Най-четени

Още публикации

На 10 ноември, след изборите, секретарят на общината е изнесъл от кабинета на бившия кмет на Община Варна 700 задържани преписки. 570 от тези преписки са в моя ресор – договори, заповеди, писма до институции, актове за прекратяване и др. Това са 700 съдби на граждани и фирми, някои от които са стояли в кабина на бившия кмет 4 години. Между тях е имало актове следствия на решения на Общинския съвет, разпоредителни сделки и други със срокове, които са нарушени. Отделно над 400 Подробни устройствени планове /ПУП/ са задържани и не са процедирани в общината в продължение на години.

Това каза в ефира на Дарик радио – Варна заместник-кметът по правните въпроси на Община Варна Диан Иванов, който увери, че преписките вече са задвижени, въпреки че е било необходимо време да се обработят. Действаме с визия напред, подчерта Иванов, като добави, че преписките са били с обем колкото студиото на радиото, пълно догоре с папки.

Попитан за разбиването на бетона в двора на къщата на бул. „Сливница“ № 20, той посочи, че собствениците имат намерение на запазят оригиналната ограда и да я внедрят в интериора на обекта, който се изгражда. Има предписания от Община Варна да се разбива бетонът в двора, тъй като съгласно проекта, настилката следва да бъде на пясъчна основа с клинкерни плочи, а не бетон. Процедурата за къщата е приключила при предходното управление. През март 2023 г. има издадено разрешение за поставяне на преместваем обект от тогавашния районен кмет на „Одесос“. Има одобрена схема от бившия главен архитект на Община Варна и съгласуван проект от Министерство на културата. Нищо в този проект не засяга вече премахнатата ограда, премахнатия шадраван, както и полагането на бетонна основа, поясни още Диан Иванов. Според него писмото от НИНКН към Министерството на културата е странно, защото не засяга оградата, която няма защитен статут, според Института.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации