12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, февруари 25, 2024

Добра новина за варненци: Отпада важна общинска такса

Най-четени

Още публикации

Отпада таксата за издаване на удостоверение от Община Варна за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси. Предложението на групата на ПП „Възраждане“ беше одобрено на днешното заседание на местния парламент.

Вносителите се мотивират с това, че Националната агенция по приходите издава удостоверението напълно безплатно, докато в общинската администрация същият документ се получава срещу такса, която варира според срока на издаване. Съветниците са на мнение, че всички граждани трябва да са равнопоставени пред институциите във Варна и затова предлагат промяна в общинската наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.

Друго решение от днес е да се отпусне финансова помощ в размер на 25 000 лв. за арх. Иво Димитров. Младият мъж страда от тежко заболяване и има спешна нужда от средства за лечение в Турция.

Общинският съвет гласува също увеличение на капитала на „ДКЦ V Варна – Св. Екатерина“ с 22 440 лв. Средствата представляват стойността на отпуснатите от общинския бюджет целеви субсидии за извършване на предпроектни дейности и проектиране изграждането на асансьорна уредба и за покупката на три телемедицински устройства за изследвания.

Одобрен бе и застраховател на имуществото на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Антонов Марков – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации