23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Премиерът: Бюджет 2024 ни приближава към еврото

Най-четени

Още публикации

Правителството ще гласува постановлението за изпълнение на Бюджет 2024. С него се задават правилата, по които министерствата, държавните институции и общините ще реализират политиките, заложени за тази година.

В началото на заседанието на кабинета министър-председателят Николай Денков определи план-сметката за тази година като бюджет за хората и за силна икономика.

Той напомни, че от първи януари се увеличава минималната работна заплата на 933 лв. Предстои актуализация със задна дата от първи януари и на възнагражденията в държавната администрация. Увеличен е пакетът за социални помощи, както и за репродуктивно здраве. За първи път всички ученици ще получат безплатни учебници.

„Това са само част от мерките, с които подобряваме икономиката и живота на хората с фокус върху децата и родителите им, без да застрашаваме фискалната стабилност на държавата. Ако трябва да определим с две думи Бюджет 2024, той е бюджет за хората и за силна икономика. Този бюджет ни приближава и към еврото, и към европейския начин на живот. Има как да бъдем финансово отговорни без това да е за сметка на хората и на бизнеса“, посочи Денков.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации