5.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Ще стане ли сградата на бившето Руско консулство във Варна детска градина?

Най-четени

Още публикации

Сградата на бившето Руско консулство във Варна да се ползва за детска градина след преценка на пригодността на помещенията за тези цели.

Това обяви по време на сесията на Общинския съвет на Варна днес кметът на града Благомир Коцев.

С оглед на специфичните потребности за функциониране в този имот на детска градина, той, според нас, е подходящ и би могъл да се ползва за това, като ще се направи оценка на състоянието на пространствата, удобствата на стаите и сигурността за децата, обясни кметът.

Той добави, че към момента има още две идеи за ползване на сградата на бившето Руско консулство, след като се предостави от МВнР на Областната администрация. Едната идея е имотът да се ползва за дейността на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, на която не й достигат помещения и работна среда.

Другата идея е да се предостави за ползване на Общинския съвет, с оглед на факта, че общинските съветници и групите в Съвета имат остър недостиг на помещения, в които да осъществяват дейността си, за която са ме уведомили, добави Коцев.

По време на заседанието се обсъди процедурата по придобиване на  заявените от страна на общината имоти от различни държавни институции и ведомства. Те са свързани с обособяване на паркове, места за паркиране и сгради за обществени нужди.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации