11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Измама!Използват снимка на възрастна жена, за да събират пари

Най-четени

Още публикации

Жена разкри измама във фейсбук.С изненада тя разбира, че в социалната мрежа се разпространява снимка на нейната свекърва с обръщение към добрите хора, които искат да помогнат.

В публикация на групата „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“ се казва, че „баба Венета е изоставена от роднините си и е настанена в Дом за възрастни хора в Горна Баня, София“.

„Пазаруваме ѝ каквото знаем, че обича да хапва, помагаме на дома в покупки на лекарства и каквито е нужно, за да бъде Венета добре. Междувременно се отбиваме и до къщата ѝ, за да проверяваме дали всичко с нея е наред. Все още очакваме някой от близките ѝ да се свърже с нас“, се казва още в публикацията.

В края на текста е дадена банкова сметка, на която всички милосърдни хора могат да превеждат пари, за да подкрепят каузите на „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“, каквото е и обгрижването на баба Венета.

Както си седях спокойно вкъщи и разглеждах публикации във Фейсбук, попаднах на снимка на свекърва ми. Потресена съм от написаното. Категорично не е вярно, че никой не я е потърсил. Тя живее при нас и ние със съпруга ми се грижим за нея“, разказва Патриция Йорданова.

Свекърва ѝ се казва Лиляна и е на 87 години. Преди около шест месеца тя пада вкъщи докато чисти. Семейството ѝ я води в болница, където тя е оперирана. Сменят ѝ тазобедрената става.

Още докато беше в болница, тя получи реакция към упойката и започна да халюцинира. Трудно се възстановяваше, затова решихме да потърсим хоспис за доболнично лечение и рехабилитация. Този, което ми допадна най-много, е хоспис „Зора“. Плащахме по 110 лв. на ден, като тя остана там около един месец, без реално подобрение на състоянието ѝ“, пояснява Патриция Йорданова.

След като я прибират вкъщи баба Лиляна се възстановява – спира да халюцинира, прохожда с проходилка и вече може да излиза навън и сама, както и сама да извършва ежедневни дейности като чистене, готвене и пране.

„За мен това е кражба на самоличност. Зад каузата на т.нар. „ангели“ според мен се крият измамници. Не мога да открия кой седи зад тази страница във Фейсбук, но тя е направена, за да се събират пари от добри и състрадателни хора. Предполагам, че въпросната снимка е направена в хосписа. Познах както леглото, така и нощното шкафче в хосписа, затова смятам, че снимката е направена от техен служител“, казва още Патриция Йорданова.

Жената е категорична, че това е нейната свекърва и няма как да я обърка. Тя не смее да пише под въпросната публикация, за да не изтрият текста. Убедена е, че тя не е единствената потърпевша и затова се надява полицията и прокуратурата да се самосезира и да прекратят измамната схема за събиране на средства.

Би Ти Ви се свърза с Фондация „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“, която стои зад Фейсбук страницата и въпросната публикация. От там са категорични, че въпросната възрастна жена на снимката се казва Венета и те от година издирват нейните роднини. Те са и автори на снимката. Категорични са също така, че въпросната публикация не цели събирането на средства.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации