8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Невръщани „заеми“ стоят зад побоя над ученичката във Варна

Най-четени

Още публикации

Министерството на образованието и науката започна проверка по случай на агресия над ученичка във Варна. Към момента е изяснено, че в него са замесени възпитаници на няколко професионални гимназии в града. Момичето е било обиждано, удряно и унижавано от група ученици. Това показват кадри от видеа, публикувани в социалните мрежи, които не са заснети на територията на училищата.

По неофициална информация ученичката е взимала заеми и не ги е връщала. Родителите на единайсетокласничката от гимназията по икономика „Д-р Иван Богоров“, все още не са подали сигнал.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало „Държавната агенция за закрила на детето“ и е подала сигнал на органите на МВР.

„Въз основа на сигнала на директорка на училище колегите са образували досъдебно производство нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди“, каза Светла Златева – говорител на ОД на МВР-Варна в „Денят започва“ по БНТ.

„Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са установени, извикани са в районното управление, но до момента момичето, станало жертва на този вид насилие не е подало сигнал при нас“, допълни Светла Златева.

„Ние получихме информация от директори на училища, които са разпознали свои ученици. Веднага сигнализирахме държавна агенция „Закрила на детето“. Назначена е проверка по моя заповед“, допълни Ирена Радева – началник на Регионално управление на образованието – Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации