8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Тръгна петиция за освобождаване на моряците ни в Йемен

Най-четени

Още публикации

Българска асоциация на морските капитани (БАМК) пусна петиция за освобождаване на екипажа на отвлечения кораб в Йемен, на който има и двама българи.

Ето какво се казва в петицията:

„Свобода за капитана и екипажа на „Galaxy Leader“, отвлечени от хутите в Йемен“

Вече повече от два месеца изминаха откакто на 18-ти Ноември 2023 г. беше отвлечен корабът “Галакси  Лидер” в Червено море.  Българският капитан и екипажа му бяха атакувани по въздух чрез хеликоптер, необичайна практика при отвличане на кораби от пирати. Нападението беше извършено от пара -военната опганизация на хутите от Йемен. Условията за тяхното освобождение са чисто политически – спиране на войната в Газа.

Имат ли вина за тази война капитанът и корабният екипаж? Адекватни ли са действията на българските власти, на така наречената “тиха дипломация”. Близките на отвлечените  моряци и цялата ни морска общност търсят отговорите на тези въпроси.   

Подкрепете  настоящата петиция, за да се раздвижат отговорните български и европейски институции, да положат по големи усилия за освобождаването на нашите моряци и екипажа на кораба, за да информират своевременно обществеността!“

Петицията може да подкрепите ТУК

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации