11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Голяма новина за еврото у нас

Най-четени

Още публикации

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че са имали много ползотворно сътрудничество с държавният министър на Гърция след двустранни разговори, които се проведоха се в София.

Той обясни, че Атина е твърд поддръжник на България за Шенген, като очаква това да стане през 2025 г. Основно са говорили за свързаността и транспортният коридор Север – Юг.

Членството на България в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г., заяви още министърът на финансите Асен Василев след среща с гръцкия си колега.

„За мен е голяма чест да приема поканата на министър Василев. Срещата е продължения от срещата на двамата премиери Денков и Мицотакис миналата година през октомври, които задълбочават нашите взаимоотношения. Българо-гръцките взаимоотношения са стълбове на сигурността в една нестабилна среда. Освен това, ние насърчаваме сътрудничество в енергетиката и 8-и коридор. По този начин отваряме нови коридори за свързаност. И това засилва инфраструктурата на континента. Вярвам в потенциала на взаимоотношенията между България и Гърция“, заяви Ставрос Папаставру, цитиран от БНТ.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации