11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Пред гимназията по компютърно моделиране във Варна ще поставят повдигната пешеходна пътека

Най-четени

Още публикации

Повдигната пешеходна пътека ще бъде поставена пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Благовест Сендов” във Варна. Това е решението на проектантите на бул. „Христо Смирненски“, КАТ – Пътна полиция и останалите заинтересовани служби по повод многократните искания на ръководството на гимназията да бъде обезопасено пресичането на учениците.


В интервю за БНТ Тихомир Тимов, началник-отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна, обясни, че въпросът многократно е разглеждан от Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата към Община Варна. Проектът предвижда изпълнение на нова повдигната пешеходна пътека по бул. „Христо Смирненски“, която ще осигури безопасно пешеходно движение от близките учебни заведения – от входа за двора на Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи „Благовест Сендов“ и Технически университет – Варна. Проектното решение не предвижда изграждане на светофар на посоченото място, уточняват от Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.


Заложената в проекта повдигната пешеходна пътека до автобусна спирка „Сотира” ще бъде изградена след приключването на ремонта, обясни Тимов и допълни, че крайният срок зависи изцяло от работата на ВиК-дружеството, което все още подменя водопровода и канализацията в района. 


В момента платната на булеварда нямат настилка и временно решение на проблема не е възможно, обясни Тимов. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации