8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, март 1, 2024

Освежиха детска площадка във Варна по граждански сигнал

Най-четени

Още публикации

След получен в Община Варна граждански сигнал за замърсена градинка в междублоково пространство, Дирекция „Екология и опазване на околната среда“ предприе незабавни действия.


В писмото граждани алармират за силно замърсено междужилищно пространство пред блок на ул. „Ангел Кънчев“ 26, заключено в карето между ул. „Братя Миладинови“, ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Страхил войвода“ в широкия център на града.


На терена попада много посещавана детска площадка, за която гражданите сигнализираха, че е силно замърсена и занемарена.


Сигналът е подаден в късния следобед на 24 декември 2023 г. и в първият работен ден след Коледните празници – на 28 декември 2023 г. – е разпределена за проверка от компетентните общински органи.


На 5 януари 2024 г., в законоустановения срок, междублоковите жилищни пространства са почистени и освежени. Уведомени са подателите на сигнала за предприетите действия и развитието на случая. 


Вчера, 29 януари, гражданите, които алармираха за проблема по Коледа, изпратиха снимки на състоянието на градинката сега и за поддържането на междублоковите пространства от служители по чистотата в града.


Припомняме, че по Инвестиционната програма на МФ за общински проекти Община Варна ще проектира над 10 междублокови пространства в различни квартали, в които ще се изградят зони за отдих, спортни площадки и паркова среда.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации