5.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 21, 2024

Повишават се цените на горивата

Най-четени

Още публикации

Цените на горивата тръгват плавно нагоре. За това алармират потребители, притеснени от поскъпването. На какво се дължи това и какви са прогнозите на малките търговци на горива, които първи усещат трусовете на този пазар?

„Както виждате, цените вървят устойчиво нагоре. Това е обяснимо, защото и в световен мащаб има повишаване на цените. В момента онова, което се подготвя у нас с отпадането на дерогацията и с неяснотите около съдбата на „Лукойл”, неминуемо прави цените „апетитни” за хората, които могат да оперират с тях”, коментира в ефира на „Здравей, България” Николай Николов, председател на Националното сдружение на малките търговци на горива.

„След като ще ползваме чужд, неруски петрол, с по-добри качества, се надяваме наистина горивата да са по-добри. Но цените неизменно ще станат европейски”, смята Николов.

По думите му до март повишаването все още ще е леко, но след отпадането на дерогацията трябва да стигнем ниските европейски цени.

Източник: Нова тв

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации