16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Община Варна осигури награди за победителите в ученическите игри по хандбал и бадминтон

Най-четени

Още публикации

Община Варна осигури предметни награди за отбора на Професионалната техническа гимназия, който стана победител в състезанието по хандбал за юноши, част от Общинските ученически игри 2023/2024 година. 


Награди бяха осигурени и за победителите в ученическия турнир по бадминтон, който се проведе на 27 и 28 януари. 


Състезанието по хандбал за 11-12 клас завърши вчера в залата на Първа езикова гимназия. При юношите участваха три отбора, а на финала в оспорван двубой се изправиха победителите от Професионалната техническа гимназия срещу отбора на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“, които станаха сребърни медалисти. Трети се наредиха състезателите на Професионална гимназия по електротехника. Шампионите от състезанието ще защитават честта на град Варна в Областните състезания по хандбал.


Отборът на СУ “Найден Геров“, стана победител при момчетата, възрастова категория 5-6 клас в градския ученически турнир по бадминтон за момчета и момичета, юноши и девойки, който се проведе през уикенда в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта. В същата категория  премериха сили 4 мъжки и 2 женски училищни отбора. На второ място при момчетата се класира тимът на ОУ “Св. Иван Рилски“, а бронзовите медалисти отидоха при отбора на ОУ “Г. С. Раковски“. Златни медалисти в същата възрастова категория, но при момичетата, спечели отборът на ОУ „Г. С. Раковски“, а сребърните отличия заслужи отборът на VII СУ “Найден Геров“. 


При възрастова категория юноши 8-10 клас се включиха общо 8 отбора, четири при девойките и четири при юношите. Първо място при момчетата спечели отборът на Първа езикова гимназия, а при девойките тимът на Професионална техническа гимназия-Варна. Съответно сребърни медалисти при юношите са за Профилираната езикова гимназия „Й. Екзарх“, а при девойките са за IV ЕГ „Ф. Ж. Кюри“. Трети останаха отборът на момчетата от Професионалната техническа гимназия и на девойките от Гимназията по химични и хранително-вкусови технологии  „Д. Менделеев“. 


Младежите от IV ЕГ „Ф. Ж. Кюри“ са победителите при категорията на най-големите 11-12 клас в градското състезание по бадминтон, сребърни медали получиха юношите от Професионалната техническа гимназия, бронзовите отличия отидоха при момчетата от МГ „Д-р Петър Берон“ . 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации