18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, май 7, 2024

От днес учениците във Варна са в онлайн обучение

Най-четени

Още публикации

Припомняме, че от днес 31 януари, учениците във Варна и областта преминават в онлайн обучение.

Заповедта за онлайн обучение е до 2 февруари, включително.

Междусрочната ваканция е от 3 до 5 февруари.

Съгласно заповедта на РЗИ-Варна, се удължават временните противоепидемични мерки в Община Варна до 5 февруари включително. Разпоредено е на общинските звена стриктно изпълнение на предписанията на РЗИ.

Директорите на детски градини и ясли са уведомени, че трябва да провеждат стриктен ежедневен филтър в детските заведения и да не допускат заболели деца, смесване на групи и провеждане на общи мероприятия. Необходимо е да се извършва често проветряване и засилена текуща дезинфекция на повърхностите, миниум два пъти на ден. Родителите няма да се допускат до вътрешните помещения в детските заведения.

Общинските лечебни заведения също са уведомени да приведат в изпълнение изготвените планове за грипни епидемии. Продължават да са забранени свижданията в болници и специализирани институции за предоставяне на социални услуги. Препоръчително е носенето на защитна маска за лице от всички, които се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и други, се посочва в допълнителните препоръки на РЗИ.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на Община Варна, допълват от Здравната инспекция.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации