12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Разкриха канал за трафик на мигранти, има задържани

Най-четени

Още публикации

Тази сутрин Главна дирекция „Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница. 

Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница. Служители от Гранично полицейско управление – Силистра започват работа по случая, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са задържани три лица, на които са повдигнати обвинения.

Днес служителите от ГД „Гранична полиция“, със съдействието на СДВР и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в агенцията по бежанците. След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още две лица.

Проведени са процесуално-следствени действия, при които са открити и иззети мобилни телефони, пистолет – законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи и предмети,  имащи отношения към досъдебните производства. Иззети са и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.

Работата по случая продължава.  

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации