15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Камера е заснела убийството на Марто Нотариуса

Най-четени

Още публикации

Охранителна камера за видеонаблюдение, монтирана пред къщата на застреляния снощи Мартин Божанов – Нотариуса е заснела екзекуцията му. Екипи на полицията преглеждат и други камери за видеонаблюдение на територията на частния жилищен комплекс „Глория Палас“.

Мартин Божанов – Нотариуса, разследван през годините за десетки имотни измами в София, беше застрелян снощи в 19:40 ч. с няколко изстрела в главата, докато се прибира в дома си. Неизвестен засега килър е открил стрелба срещу Нотариуса, докато той е слизал от автомобила си. Според разказите на съседи, Мартин Божанов е бил застрелян пред очите на 68-годишната си майка и двете си деца на 4 и 1 г. Съпругата му също е била в къщата по време на убийството на Нотариуса.

Ангажирани с огледа криминалисти разкриха, че Божанов е застрелян с малокалибрен пистолет и изразиха становище, че убиецът е бил добър стрелец – вероятно наемен килър.

Минути след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, София буквално беше блокирана от полиция, а проверките на съмнителни автомобили продължиха през цялата нощ. Въпреки засиленото полицейко присъствие и масираните проверки заподозрени за убийствотозасега няма. В снощната акция на МВР по издирването на убиеца на Мартин Нотариуса са участвали 200 служители.

Шефката на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова обяви след убийството на Мартин Божанов, че срещу него е имало стари разследвания, включително и за имотни измами, които отново ще бъдат проверявани. Кирилова разказа, че в прокуратурата имало сигнал, подаден от магистрат, който се оплаквал, че е заплашван от Мартин Нотариуса.

Застреляният Мартин Божинов е сочен като един от босовете на имотната мафия в София. Той е племенник на скандалния бивш нотариус Слави Крашевски, прочул се преди повече от 20 г. със серия от фиктивни незаконни сделки за продажби на имоти и автомобили.

Срещу Слави Крашевски се водеха рекордните 61 наказателни производства за измами, като първото дело срещу него беше внесено в съда през 2002 г.

Той беше осъден през 2006 г. по само един случай за документно престъпление, свързано със съставяне на неверен договор за продажба на микробус през 2000 г. Мнзина твърдят, че Мартин Божанов – Нотариуса на практика е наследил престъпния бизнес на Слави Крашевски, други пък са на мнение, че Крашевски до последно е дърпал конците на племенника си.

През 2021 г. миската Ивайла Бакалова и съпруга на бизнесмена със спорна репутация Веселин Денков – Весо Брадата обяви, че Мартин Нотариуса си е поискал 100 000 евро подкуп, за да го извади от ареста. Весо Брадата беше обвиняем за поръчковото убийство на брокерката Станка Марангозова, ликвидирана от наемен убиец на 10 октомври 2019 г.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации