8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, март 4, 2024

Разкрития за мъжа, блудствал във Варна с три ученички

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Варненският окръжен съд проведе разпоределително заседание по делото срещу 47-годишния Христо А., обвинен че блудствал с три непълнолетни момичета.

Според обвинението, в три последователни дни – 19, 20 и 21 ноември през 2022 година, той извършил действия с цел да възбуди полово желание, без съвкупление по отношение на три ученички – две на възраст 12 г., а третата на 13 г. Христо А. срещнал момичетата в района на Катедрален храм „Св. Успение Богородично“. Заговорил ги и предложил да му отидат на гости в дома му. Когато отишли в наетата от него таванска стая им обещал да им помага финансово. На едно от момичетата дал три ключа, като им казал, че могат да идват в квартирата му, когато поискат. Разменили си и телефонните номера, за да имат връзка. Така през трите дни, когато малолетните деца му гостували, извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Заплашил ги да не казват на никого за случилото се, след което те напуснали дома му. Родителите на трите ученички узнали, че дъщерите им се срещат с възрастен мъж и подали сигнал в полицията, след което започнало разследване на престъпленията.

Христо А. е със средно образование, неженен, с чисто съдебно минало, трудово ангажиран.

Наказанието в НК,  предвидено за престъпленията, в които е обвинен е „лишаване от свобода“ от 5 до 20 години.

Пред тричленният съдебен състав подсъдимият поиска разглеждането на делото да бъде по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Съдът прие за съвместно разглеждане предявените граждански искове на две от момичетата за претърпените от тях неимуществени вреди, в резултат на деянията – съответно 60 хиляди лева и 70 хиляди лева. Те бяха конституирани и като частни обвинители в съдебния процес. 

Заседание, на което ще започне разглеждане на делото по същество, е насрочено за 12.03.2024 г. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации