11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Има картел на пазара на мобилните оператори, убеден е Ивайло Мирчев

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Има индикации за картел на пазара на мобилните оператори. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, цитиран от БНР.

По думите му корупцията е от доста време, но не изпълнителната власт трябва да се намеси, за да противодейства. Това е работа на регулаторите.

Според него именно затова са необходими не персонални, а нормативни промени.

„Регулаторите в момента са подвластни на волята на политиците или на определени бизнес групи“, смята Мирчев. Той коментира, че политическият елит в момента оказва натиск върху тях и така те се превръщат във функция на политиците или отделни бизнес групи успяват да им влияят.

Влиянието върху самите регулатори на ниво политици в момента е огромно, смята депутатът.

Според Мирчев предстои законодателен пакет от промени да бъде представен в средата на годината. Той изрази мнение, че при новите правила на избор „няма да има такава концентрация на власт“.

Относно поредното увеличение на цените от страна на мобилните оператори, Ивайло Мирчев каза, че КЗК, КЗП и КРС в момента не работят.

„Битката за регулаторите в парламента се очертава да е тежка“, прогнозира той.

„Дали борим корупцията с г-н Пеевски? Г-н Пеевски може да говори, каквото си прецени. Нито някой може да го спре, той си е решил по този начин да действа. В момента ние си изпълняваме нашата предизборна програма. Трябва да питате г-н Пеевски какво го кара да ни подкрепя“, смята Ивайло Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ изрази притеснения дали ще могат да реализират предварителните си заявки за промени в Закона за съдебната власт, които се явяват продължение на конституционните промени.

Според него следващата голяма битка в парламента ще е именно Законът за съдебната власт.

България е единствената страна в ЕС, която няма законодателство, регулиращо поставянето на ветрогенератори в морето, каза Ивайло Мирчев във връзка със спорните законови поправки, касаещи перките в морето. На критиките, че те са лобистки, той отговори, че „този закон до голяма степен е копие на закони, които вече са приети в ЕС“ и призова да се каже „кое е лобисткото“.

„Ние трябва да имаме ветрогенератори в морето, защото имаме неизползван ресурс.“

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации