8.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, март 5, 2024

Сигналът за убийството на Нотариуса е подаден с 50 минути закъснение

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

За съжаление, сигналът за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса е подаден доста късно. Това, което виждаме от охранителните камери – заснемането на самото убийство, сигналът е подаден с 50-55 минути закъснение. Това заяви шефът на СДВР Любомир Николов на брифинг.

На въпрос защо толкова късно се е обадила съпругата на Божанов Николов отговори, че „тогава го е констатирала“. „Свидетелите, които са чули възпроизвеждане на изстрели, не са сигнализирали органите на МВР незабавно, след като са възпроизведени те“, допълни той.

В Софийска градска прокуратура се води едно разследване за дейността на Мартин Божанов. „То се касае за имотни измами, за пране на пари, получени от тях, и за принуда по отношение на съдии, които са гледали граждански дела, по които той има някакъв интерес. По това досъдебно производство той не е привлечен като обвиняем до момента, защото не е приключило разследването. Но са разпитани всички свидетели, назначени са експертизи, има записи – на Ивайла Бакалова, на Антикорупционния фонд, така че там се разследва мащабната дейност. Било е въпрос на време да бъде повдигнато обвинение на Божанов и разследването е било на самия финал“, съобщиха от полицията.

„Тепърва се установяват и събират данни за конкретни предполагаеми извършители, местоположение, откъдето са произведени изстрелите, калибър на оръжие, вид на оръжие, както и установяване на хора от близкия му кръг, с които ще започнем да работим“, това каза шефът на СДВР.

По думите му убитият е собственик на имоти извън страната и по-конкретно в Гърция. „Впоследствие ще установим колко точно са те. За момента имаме данни за един имот с доста големи мащаби“, съобщи Николов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации