5.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 21, 2024

До края на седмицата става ясно дали Николай Желязков ще остане кмет на „Приморски“

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

Дали Николай Желязков ще остане кмет на район „Приморски“ или ще бъдат прекратени правомощията му като такъв от ОИК най – вероятно ще стане ясно до края на седмицата. Това коментира председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков.

По думите му се изчаква да приключи процедурата. Към момента в комисията не са входирани никакви документи и възражения относно извършваната проверка спрямо Желязков.

Преди седмица стана ясно, че спрямо кмета на „Приморски“ има постъпил сигнал в ОИК, че е вписан като ликвидатор на дружество. Входираните документи в комисията дават основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на Желязков като районен кмет поради несъвместимост.

ОИК даде 3 – дневен срок на кмета на „Приморски“ за възражения и обжалване на решението на комисията.

Припомняме, със свое решение от миналия петък Общинската избирателна комисия във Варна предсрочно прекрати пълномощията на районния кмет на „Одесос“ Цветнен Цветков. Причината е несъвместимост със заеманата кметска позиция заради наличие на фирма на името на Цветков.

Източник: Moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации