16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Арестуваха варненеца, пребил шофьор на автобус

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Припомняме, че на 6 февруари вечерта шофьор на автобус на Градския транспорт във Варна беше нападнат от мъж.

„Случката се е разиграла около 19:30 ч. в автобус по линия номер 20 в посока „Владиславово“, на пешеходна пътека, зелен светофар“, обяснява пред бТВ изпълнителният директор на Градски транспорт – Варна Николай Антонов.

„Автобусът преминава нормално на зелен светофар, но в същото време пешеходец решава да пресича. Естествено се дръпва назад и няма съприкосновение между автобуса и пешеходеца. Автобусът преминава и след 100 метра спира на спирка. При спирането на автобуса, същият пешеходец бяга, качва се, преминава през целия автобус, отива при шофьора и го удря с предмет по главата, вследствие на което са нанесени рани по главата на водача“, разказва Николай Антонов.

Веднага пътниците са се обадили на органите на реда и на спешна помощ. Оказана е медицинска помощ на водача, след което е освободен за домашно лечение.

Важно е да се отбележи, че пешеходецът всъщност се е опитал да премине на червен светофар.

Светла Златева, която е говорител на ОДМВР-Варна, заяви, че 39-годишният варненец, нападнал шофьора, е установен и задържан почти веднага, след като е подаден сигнала.

Златева съобщава, че варненецът е бил под въздействие на алкохол и няма точно обяснение от негова страна защо е постъпил така.

Източник: Нова Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации