15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Обрат в Украйна: Зеленски отстрани Залужний

Най-четени

Още публикации

В четвъртък президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е отстранил от длъжност висшия си генерал, което е най-значителното сътресение след нахлуването на Русия в Украйна преди почти две години.

Въпреки че похвали генерал Валерий Залужний, Зеленски заяви, че са необходими „спешни промени“, за да се гарантира победата.

Президентът на Украйна във вечерното обръщение към нацията, добави, че се е срещнал с генерал Залужний и му е благодарил за службата.

Генерал Залужний ще бъде заменен от генерал Олександър Сирски, ръководител на сухопътните войски на Украйна, каза президентът.

Генерал Залужний ръководеше военните сили на Украйна и имаше огромни заслуги за първоначалната успешна отбрана срещу руското нападение.

Миналата седмица в Украйна започнаха да се разпространяват слухове, че 50-годишният генерал Залужний е уволнен, което накара президентската канцелария да направи опровержение. Днес смяната е факт.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации