9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 28, 2024

Девненец, пребил жена си, влезе зад решетките

Най-четени

Още публикации

Районен съд – Девня, уважи искането на Териториалното отделение на Районна прокуратура – Варна, в града и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 48-годишен мъж, обвиняем за отправени от него закани за живота на жената, с която живеел на семейни начала, и за причинени й леки телесни повреди в условията на домашно насилие.

Х.М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 144, ал.3, т.1 и т.3 във връзка с ал.1 от НК и за престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5а, във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено в ранните часове на 5 февруари 2024 година. След възникнал скандал между мъжа и жената той започнал да я удря по тялото.

Нанесъл й побой, в резултат от който пострадалата получила наранявания по цялото тяло. Освен това Х.М. я душил, заплашвайки я, че ще я убие. Преди да спре, взел и телефона на жената, за да не може тя да сигнализирана за случилото се.

Малко след като обвиняемият заспал, пострадалата потърсила своя съседка и я помолила за помощ.

Незабавно след получения сигнал на ЕЕН 112 е образувано досъдебно производство. Х.М. е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. От днес мъжът е задържан под стража.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд във Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации