12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, февруари 25, 2024

Кметът Благомир Коцев обеща пълна подкрепа за провеждането и популяризирането на ММФ „Варненско лято“

Най-четени

Още публикации

Имате пълната ми подкрепа за организирането на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Програмата за 2024 година, която представихте, е впечатляваща. Очакваме лятото с нетърпение. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на първата си среща с артистичния директор на фестивала проф. Марио Хосен. 

Маестрото представи програмата на фестивала за тази година, както и подготовката за изданията през 2025 и 2026 година, когато фестивалът ще отбележи 100-годишния си юбилей. На срещата присъстваха заместник-кметът по образование, култура и спорт Павел Попов, директорът на дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева и началник-отдел „Фестивали и проекти“ Десислава Георгиева. 

Изключително горд и щастлив съм да работя за фестивала „Варненско лято“, който е моя лична кауза, каза проф. Марио Хосен. Той разказа за програмата на фестивала, гостуванията на големи артисти и съдействието, което получава от различни посланици и дипломатически лица. Един от акцентите на „Варненско лято“ тази година е участието на камерния оркестър към Симфоничния оркестър на Баварското радио, който е избран за най-добър оркестър на годината в света. 

Проф. Хосен подчерта, че и тази година календарът на фестивала ще бъде богат. Сред предстоящите събития са например традиционният международен симпозиум под надслов „Музиката на дунавските държави“. Продължава и традицията да се дава сцена на млади изпълнители, които представят таланта си на различни локации в морската столица. 

По време на разговорите стана ясно, че трябва да се работи в посока повече реклама и разпознаваемост на фестивала на национално и международно ниво. Кметът Благомир Коцев заяви, че е необходимо да се вложат повече средства за разпознаваемос, а фестивалът да се възприема като бранд на града. Двамата обещаха да представят цялата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на специална пресконференция по-късно през пролетта. 

Снимка: live.varna.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации