21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 11, 2024

Русия и Украйна си размениха по 100 военнопленници

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

По 100 пленници са си разменили Русия и Украйна през вчерашния ден. Това потвърдиха и от двете страни.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в резултат на преговори в четвъртък от украински плен са върнати 100 руски военнослужещи, а в замяна са били предадени 100 военнопленници от ВСУ.

Обединените арабски емирства са оказали хуманитарно посредничество, става ясно още от изявление на руското министерство на отбраната.

„Още 100 украинци се намират у дома си в Украйна. Националната гвардия, граничарите, украинските въоръжени сили. Повечето от тях са защитници на Мариупол. Всички са наши, всички са се върнали на родната си земя. Работим по всеки един от тях и няма да спрем, докато не върнем всички!“ – коментира Володимир Зеленски.

Зеленски благодари на екипа, който се занимава с обмена. „Благодаря ви за резултата, от който страната се нуждае“, – подчерта той.

Руското министерство на отбраната съобщи и за предишната размяна на пленници на 31 януари. Тогава 195 руски военнослужещи се завърнаха от украински плен. „При размяната бяха предадени точно 195 военнопленници на ВСУ“, съобщи руското министерство на отбраната на 31 януари.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации