16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 5, 2024

Трогателна история! Бездомен варненец моли за помощ, иска да спаси кучето си

Най-четени

Още публикации

В социалните мрежи се завъртя пост за бездомен варненец, който иска да излекува кученцето си. Мъжът събира пари за лечение, без да иска нещо за себе си. Останал е на улицата преди месец.

Варненка споделя информацията с апел да помогнем на Петьо и неговото куче.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

„МОЛЯ ви хора, нека помогнем на Петьо. Останал е без дом, няма си никой и нищо, има си само кученце, което СПЕШНО трябва да се лекува. Петьо е много разстроен, не иска НИЩО ДРУГО, иска само кучето му да оцелее.

Минавайки покрай операта, попаднах на човек, който събира пари за лечението на кучето си. Всички го подминаваха и вероятно като мен са си помислили, че е някаква измама и че кучето е упоено. Заговорих го, казва се Петьо. Преди месец е останал без дом и от тогава живее при различни приятели. Няма нито телефон, нито номер, нито интернет или фейсбук. Има си само кучо, който има асцит (задържане на течности в корема) и се нуждае от СПЕШНО лечение, иначе ще си отиде в мъки. Ходил е в различни клиники, казали са му около 100лв за първоначални тестове, отделно медикаменти и стационар, тъй като трябва да се източва течността. Обадих се в клиниките, наистина ги е посещавал, не лъже. Момчето плака, много обича кучето си. Не е наркоман или пияница, нито пък работи за някой друг. Попитах го, не иска НИЩО, добре е, иска само кучето му да получи лечение. От днес има събрани около 15лв на монетки. Публикувам снимки с негово позволение.

УМОЛЯВАМ всеки, който има желание, да помогне на Петьо. Каза, че всеки ден по цял ден стои до операта (срещу съда). Тръгва си около 7, за да не замръзне кучето.

Не съм посредник на Петьо, не обикалям по клиниките с него и НЕ събирам пари за лечението на кучето. Ако някой иска да дари, нека се срещне с момчето на място. Добър човек е, но много тъжен. Обещах му да публикувам пост във Фейсбук с надеждата някой да се отзове за лечението.“

Снимки: Фейсбук/Александра Стоянова

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации