9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, февруари 28, 2024

Светът отбелязва Китайската Нова година

Най-четени

Още публикации

Светът отбелязва Лунната Нова година, наричана още Китайска Нова година. Това е едно от най-важните събития в азиатския календар. Шествия с дракони, фойерверки, бенгалски огньове и светлинни фонтани, както и украса в червено и златисто – са част от задължителните елементи за празника. 

По традиция празникът е време за семейни събирания, изобилие от храна и много шумни празненства. От днес започва годината на Дървения дракон, който е един от 12-те китайски зодиакални знака.

Смята се, че Драконът олицетворява силното и голямо лидерство. Драконът символизира сила, благородство, чест, късмет и успех в традиционната китайска култура.

В Китай по това време на година се наблюдава най-голямата миграция на хора. Очакваше се тази година пътуванията да достигнат „исторически нива“.

Китайските пътници са направили повече от 230 милиона „междурегионални“ пътувания към вторник, предават от „Файненшъл таймс“ според данните на транспортното министерство в страната. Това е ръст от 5,8% в сравнение със същия период на 2023.

Снимка: pixabay

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации