17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Въпреки споразумението: Фермери продължават с блокадите

Най-четени

Още публикации

Две фермерски асоциации днес блокираха граничния пункт „Илинден-Ексохи“, въпреки постигнатото споразумение между правителството и основните браншови организации.

Националната асоциация на картофорпроизводителите взехме решение и напуснахме преговорния процес, защото не сме съгласни с начина на провеждане на преговорите и с решенията, които се взеха. Така и не разбрахме позицията на българското правителство относно зелената сделка, и относно административния произвол„, каза Тодор Джиков, председател на Асоциацията на картофопроизводителите, на протест в Садово.

Искам да разделя нещата на две: първо – за парите, и второ – за политиките. Ние искаме промяна на политиките за планинските райони, искаме край на административния произвол, и преразглеждане на Зелената сделка„, припомни Джиков. Ние това очакваме, и настояваме в преговорите да присъства г-жа Мария Габриел, тъй като на премиера му остават точно 16 дни.

Енергията на протестите не намалява, фермерите не сме разделени„, категоричен е Джиков. „Вчера българското правителство избра според тях две легитимни организации, които да представляват всичките земеделци в цяла България. Явно това не е така, и съветвам правителството да си промени стратегията„, каза още Джиков.

Кадър: Нова Тв

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации