12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, март 2, 2024

Кметът на район „Одесос“ обжалва решението на ОИК-Варна за предсрочно прекратяване на неговите пълномощия

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

В Административен съд –Варна е образувано дело по жалба на Цветнен Ц. срещу Решение № 294 / 02.02.2024 г., постановено от Общинската избирателна комисия (ОИК) гр. Варна, с което се прекратяват предсрочно неговите пълномощията като кмет на район „Одесос“. С жалбата се иска отмяна на процесното решение на ОИК-Варна и спиране на предварителното му изпълнение

В жалбата се твърди, че сигналът, по който е постановено Решението на ОИК-Варна, не изхожда от реално съществуващо физическо лице, нито е постъпил в деловодната система на комисията по установения от ЦИК ред.

„Непосредствено след полагане на клетвата, жалбоподателят реално е преустановил извършването на всякаква търговска дейност, включително е възложил изготвяне на оценка на търговското предприятие“ – се сочи в жалбата. През процесния период не е получавал доходи като ЕТ, а единствено като мажоритарно избран кмет на район и при предсрочното прекратяване на мандата ще остане без доходи, поради липсата на паралелно трудово правоотношение.

Иска се спиране на предварителното изпълнение на процесното решение, като се обосновава с това, че то засяга по недопустим начин конституционно гарантираното за всеки български гражданин право на труд и би уронило престижа на Цветнен Ц.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации