9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

„ВиК Варна“ планира практики и стипендии за ученици

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

Ръководството на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД стартира серия от разговори с директорите на професионалните гимназии във Варненска област. Крайната цел на кампанията е осигуряване от една страна на работни места за завършващите средното си образование и от друга – подмладяване на екипа на дружеството и гарантиране на експертния му капацитет в бъдеще.

Първата среща – с директора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия – Варна вече е факт. Възпитаниците на учебното заведение, което обучава и техници в областта на водното строителство, ще направят първото си посещение в дружеството в Деня на водата – 22 март. Тогава за тях ще бъде организиран Ден на отворените врати. Учениците ще видят Музея на водата, ще посетят модерната Централна диспечерна служба, Лабораторията за изпитване на водомери, водоеми с водни помпени станции и др. ключови обекти на територията на дружеството във Варна.

Плановете на ръководството на водния оператор са да бъде осигурена възможност за учебна практика на възпитаниците на професионалните гимназии в областта, както и да бъдат учредени стипендии за мотивирани и амбициозни ученици, които проявяват интерес да работят във ВиК сектора.

„Целта на инициативата ни е „ВиК – Варна“ да се превърне в желан работодател за младите хора. С осигуряването на практики и стипендии за учениците ние можем да си „отгледаме“ кадри още от ученическия чин, които след завършването си да навлязат бързо и уверено в работата“, обясни Веселин Русев, управител на дружеството.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации