12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Кървав трилър! Mъж насякъл с брадва приятеля на майка си

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Окръжният съд в Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 30-годишния С.А. от село Градница, общ. Севлиево, обвинен в убийство. Той съсякъл с брадва след скандал 73-годишния приятел на майка си на 8 февруари. Те живеели в общо домакинство.

Съдебният състав счете, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.А. е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем, както и че са налице останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Престъплението е наказуемо от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години, което обосновава реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, съобщиха от съда.

Считайки, че единствено вземането на най-тежката мярка за неотклонение би била процесуална гаранция за нормалното провеждане и приключване на наказателното производство, съдът уважи искането на прокуратурата и постанови „задържане под стража“ по отношение на С.А.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации