9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Заместник-кметът Илия Коев награди изявени варненски спортисти

Най-четени

Още публикации

Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев връчи днес наградите на млади спортисти с постижения в различни дисциплини. Отличията са част от инициативата „Спортист на Варна“ и се дават за месеците октомври, ноември и декември на миналата година и месец януари през тази година. Официалната церемония се проведе в Юнашкия салон в присъствието на родители, треньори, спортни журналисти и гости.

Варна има нужда от здрави, силни и устремени  млади хора, защото те са нашето бъдеще и нашата гордост. Община Варна подкрепя развитието на спортните дейности при децата и младежите, заяви по време на награждаването Коев. Той пожела на отличените здраве и много бъдещи успехи.

Лекоатлетът Християн Касабов от спортен клуб „Супер спорт“ е спортистът на Варна за месец януари. Младежът спечели два национални рекорда от Държавното  първенство по лека атлетика за юноши. Той е носител и на 3 златни медала до 18 години, както и на златно и сребърно отличие в категорията до 20 години. Негов личен треньор е Симеон Попхлебаров.

За отбор на месец януари бе избран тимът на Спортен клуб по лека атлетика „Супер Спорт“. Отличието се дава за спечелените от отбора 4 златни и 3 сребърни медала в Държавно първенство до 18 години. В категорията до 20 години състезателите са завоювали още един златен медал в щафетата, три сребърни и едно бронзово отличие.

В категорията спортист на Спортно училище „Г. Бенковски“ бе отличен шампионът по борба Динко Нейков. Той е шампион на България до 17 години, в категория 80 кг. Младежът тренира в спортен клуб „Локомотив-93“.

В онлайн анкетата за най-добри спортисти за месец януари са определени двама души. Това са лекоатлетката Натали Костова, която е спечелила златен медал от Държавното първенство до 18 години и виза за Европейското първенство. Отличен е и Кирил Ушанли, който е шампион на България по стрелба с пневматично оръжие, при мъжете.

За спортист на Варна за месец октомври 2023 г., беше избрана Николета Илиева от клуб по плувни спортове „Астери“. Тя е носител на три златни медала от международния турнир „Берое“. Като отбор на месеца е отличен клубът по бадминтон „Ракетлон“ заради златното отличие при юношите и сребърните медали при девойките. Призът за спортист на „Спортното училище е за Мартин Атанасов от Спортен клуб по лека атлетика „Евър“. Наградата от онлайн анкетата е за плувкинята Николета Илиева.

Тенисистът Пьотр Несторов от клуб „Черно море Елит“ е избран за спортист на Варна за месец ноември 2023 г. Младежът е победител в турнира в Кувейт и има записани 12 поредни мача без загуба. Отбор на месеца е спортен клуб „Стрелба“. Валентин Филипов от плувен спортен клуб „Черно море“ получи наградата на Спортното училище, а състезателка по акробатичен рокендрол Виктория Паскова бе отличена в онлайн анкетата на спортните журналисти.

Европейската шампионка по карате киокушин Зорница Костова от спортен клуб „Ичи Геки“ е спортистът на месец декември 2023 г. Спортният клуб „Ичи Геки“ получи наградата отбор на месеца. Анастасия Калиева, художествена гимнастика, взе наградата на Спортно училище „Г. Бенковски“. Гимнастичката, заедно със Зорница Костова, карате киокушин, са отличени с равен брой точки и в онлайн анкетата на спортните журналисти.

Снимка: live.varna.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации